Yrityksesi

Management Consulting

 

Jorma Tukia

On toiminut ennen konsulttiuraa omassa yrityksessä ja viimevuosien hallitustyöskentelyä noin 10 vuotta toimitusjohtajana ohjelmistoyrityksissä, Aldata Solution Finland Oy ja Modultek Oy. Telekommunikaatioalalla yleisjohdossa noin 12 vuotta, innovaatiotoiminnan johtajana Sonera Oyj:ssa, toimitusjohtajanana Sense Communication Oy:ssa ja Suomen Keltaiset Sivut Oy:ssa sekä kuluttajaliiketoiminnan johtajana HPY:ssa (Elisa). Tänä aikana oli myös monia hallitustehtäviä. Hewlett-Packard Oy:ssä noin 10 vuotta mm. markkinointijohtajana ja ohjelmistotuen päällikkönä. Mec-Rastorissa liikkeenjohdon konsulttina 3 vuotta. Opiskeluaikana ja sen jälkeen ohjelmistokehittäjänä ja asiantuntijana.

Referenssitöinä voisi mainita mm.  yrityskaupan junailu, kaupan alan ohjelmistoliiketoiminnan kehittäminen, start-up yrityksen pystyttäminen, toiminnan sopeuttaminen ja tuottavuusohjelmat, innovaatiotoiminta telealalla, iso saneerausprojekti, parin yrityksen kuntoonlaitto tappiotilanteesta erittäin kannattavaksi, liiketoimintamallin uudistaminen, yksikön perustaminen alusta ja kasvattaminen. Hallitustyöskentelystä esimerkkinä  MPY:n hallituksen puheenjohtajuus, Tapiolan Lämmön hallitusjäsenyys. Ja paljon muuta.

Kansainvälisyys on ollut viitekehyksenä lähes kaikissa ympäristöissä. Toimiminen eri kultturien kanssa on tuttua.

Johtamisessa luotan ihmisten kykyyn tehdä parhaansa, kunhan johtamisympäristö luodaan kannustavaksi, avoimeksi ja kovaan tavoitetasoon pyrkiväksi. Johtamisen keskeinen tehtävä on luoda henkilökunnassa  intohimo saavuttaa jotain merkittävää. Unohtamatta toimialaosaamista, systematiikkaa ja tulosohjausta. Leadership ja Management on oltava tasapainossa.